Choose language:
Pratite nas:

Sprječavanje prijevara

Financijski sektor, na prvom mjestu banke i kartični procesori, tradicionalno su izloženi kontinuiranim pokušajima prevara budući da prevarantima omogućuju izravno stjecanje financijske dobiti. Statistike pokazuju da su štete koje proizlaze iz različitih oblika financijskih prevara u kontinuiranom porastu, a vrlo je vjerojatno da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Osim kartičarske industrije koja se već dugi niz godina bori sa prevarama, posljednjih godina napadači su sve više svoj fokus usmjerili i na servise Internet bankarstva.


Uglavnom, bez obzira da li je riječ o internim ili vanjskim prevarama, metode koje prevaranti koriste kontinuirano  se mijenjaju i unaprjeđuju, a sve s ciljem kako bi se otežala njihova detekcija i povećala učinkovitost. Upravo zato, detekcija i sprječavanje prevara kontinuirana je borba između financijskih organizacija s jedne strana te napadača i zlonamjernih korisnika s druge strane, a ponekada i sekunde mogu značiti ili značajne uštede ili značajne gubitke.
Iako većina bankarskih sustava i tehnologija pohranjuju različite informacije o aktivnostima korisnika, malo se takvih potencijalno korisnih informacija obrađuje u realnom vremenu i korelira kako bi se unaprijedili sustavi za detekciju i zaštitu od prevara. 
 
Kako bi svojim klijentima omogućio kvalitetniju i proaktivniju zaštitu od financijskih prevara, INFIGO IS razvio je vlastito rješenje za detekciju i sprječavanje prevara bazirano na Splunk platformi. Splunk je programski proizvod za inteligentno upravljanje IT podacima i financijskim transakcijama, koji u potpunosti revolucionalizira način upravljanja i koreliranja informacija u informacijskim sustavima. 
 
INFIGO IS rješenje za sprječavanje i detekciju prevara, obuhvaća sljedeće usluge:
  • Planiranje i dizajn sustava za sprječavanje i detekciju prevara,
  • Integracija sustava sa različitim izvorima informacija,
  • Prilagođavanje fraud pravila potrebama organizacije s ciljem podizanja učinkovitosti,
  • Definiranje izvještaja i pravila uzbunjivanja,
  • Optimizacija sustava.
Više  informacija o INFIGO Fraud management rješenju dostupno je u priloženoj brochuri.